BG | EN

Новини

Да превключим на вълна волейбол!

Световно първенство по волейбол за мъже 2014Готови ли сте за поредното страхотно спортно събитие за годината? Този път дойде време за Световното първенство по волейбол, което тази година ще се проведе в Полша от 30-ти август до 21-ви септември.

Волейболистите на България попаднаха в предварителна Група "С" на Световното първенство за мъже в Полша през 2014 година.

България стартира участието си на 1-ви септември, когато ще се изправи срещу отбора на Мексико. Във втория си мач на 3-ти септември Тодор Алексиев и компания играят срещу Канада. В мач №3 на 5-ти септември България среща Китай. На 6-ти септември националите срещат класиралия се втори в квалификациите от зона Африка отбор на Египет. В последния си 5-ти мач в Група "С" България играе с европейския шампион и победител от Световната лига 2013 Русия – това ще бъде на 7-ми септември.

За втората фаза на световното първенство ще се класират първите четири тима от всяка група, като те ще образуват нови две групи с по осем отбора. Отборите от Група "С", в която са момчетата на Пламен Константинов, ще се слеят в Група "F" с отборите от Група "В", в която са Германия, Република Корея, Финландия, по един тим от NORCECA (Северна Америка) и CAVB (Африка) и, разбира се, настоящият световен шампион Бразилия.

Съставът на България за Мондиал 2014 е:

Разпределители: Андрей Жеков, Добромир Димитров, Георги Сеганов;

Центрове: Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев;

Посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Мирослав Градинаров;

Диагонали: Цветан Соколов, Данаил Милушев; Либеро: Теодор Салпаров, Мартин Божилов.

Националният стадион във Варшава е готов да посрещне мача на откриването на Мондиала. Именно на него домакините от Полша и волейболистите на Сърбия ще дадат началото на шампионата в събота (30.08.). Двубоят е в 21:15 ч. българско време. Срещата е първа от предварителна група "А" на турнира, като другите мачове започват на 31-ви август.

Цяла България ще стиска палци на нашите момчета, било то на трибуните, вкъщи пред телевизорите, компютрите или мобилните си устройства. Всеки от вас може да гледа и да подкрепя гордостите на българския волейбол на живо онлайн на volleyball2014.gong.bg.

09.06.2021
Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия се довериха на EVOLINK.CDN за онлайн излъчванията на Евро 2021. 
19.03.2020
Излъчването на извънредните брифинги на МС във връзка с Covid-19 се осъществява през стрийминг платформата на Еволинк.  
08.06.2018
BMW Festival 2018 на живо в Интернет със съдействието на Еволинк